کد خبر 1126715
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۷
مراسم تحلیف ۱۰ منتخب جدید مجلس یازدهم

نتایج نظرسنجی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران نشان می‌دهد که پایتخت نشینان نسبت به عملکرد مجلس دهم نمره ضعیف داده‌اند.

به گزارش مشرق، طرح نظرسنجی با موضوع «سنجش نگرش شهروندان تهرانی نسبت به عملکرد مجلس دهم و انتظارات و خواست‌ها از مجلس یازدهم» در تاریخ 29 تیر تا 8 مرداد ماه 1399 با جامعه آماری شهروندان بالای 18 سال ساکن در شهر تهران و تعداد نمونه 1002 اجرا شد.

بیتشتر بخوانید:

اطلاعات جمعیت شناختی نشان می‌دهد، تعداد نمونه بین زن و مرد تقریباً مساوی توزیع شده است. حدوداً 70 درصد از افراد نمونه را افراد متأهل تشکیل می‌دهند. 24.3 درصد از پاسخگویان را افراد 18 تا 30 سال، 44.3 درصد را افراد 31 تا 50 سال و 31.4 درصد را افراد بالای 50 سال تشکیل می‌دهند. گفتنی است، 43 درصد از پاسخگویان دارای تحصیلات بالای دیپلم (دانشگاهی) هستند.

موضوعات اقتصادی و مسائل مربوط به معیشت در اولویت 

یافته‌ها نشان می‌دهد، مردم شهر تهران انتظار دارند مجلس یازدهم مسائل و موضوعات اقتصادی (تقریباً 62 درصد) را در اولویت قرار دهد. توجه به رفاه و تأمین اجتماعی اقشار پایین جامعه با 37 درصد در رتبه دوم قرار دارد. تحقق عدالت اجتماعی و کم کردن فاصله بین فقیر و غنی (27.9 درصد)، مبارزه با فساد و رانت‌خواری (26.7 درصد)، حل مسائل و آسیب‌های اجتماعی (18.8 درصد) و حل مسائل سیاست خارجی و روابط بین‌الملل (15.2 درصد) در اولویت‌های بعدی مردم شهر تهران است. شهروندان در این سوال امکان انتخاب دو گزینه را داشتند، از این‌رو مجموع درصدها بیش از 100 است.

در سوال دیگری از شهروندان تهرانی پرسیده شد در شرایط کنونی که کشور دچار بیماری کرونا است، مجلس یازدهم در کوتاه‌مدت چه موضوعاتی را باید در اولویت قرار دهد؟ یافته‌ها نشان می‌دهد، اولویت‌های مجلس یازدهم در شرایط شیوع ویروس کرونا به ترتیب با 36.7 درصد و 34.2 درصد در کشور باید «حمایت از کسب‌وکارهای آسیب‌دیده و رونق تولید» و «توسعه بخش بهداشت و درمان» باشد. 

ارزیابی ضعیف شهروندان تهرانی نسبت به عملکرد مجلس دهم

عملکرد مجلس دهم (مجلس گذشته) در 17 موضوع و حیطه مختلف از دیدگاه شهروندان مورد ارزیابی قرار گرفت. از شهروندان سوال شد «عملکرد مجلس دهم (مجلس گذشته) را طی 4 سال گذشته در هر یک از موضوعات؛ کنترل گرانی و تورم، توجه به مشکلات و مسائل جوانان، توجه به مسأله مسکن و سرپناه، تحقق عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد و ... چگونه ارزیابی می‌کنید؟» به طور کلی مردم شهر تهران عملکرد مجلس دهم در چهار سال گذشته را در بازه (100- 0) با نمره 30.7 ارزیابی کرده‌اند.

از دیدگاه شهروندان تهرانی، مجلس دهم تنها در 5 حوزه؛ «ورود موثر در حوزه مسائل نظامی و امنیتی»، «تصویب طرح های توسعه ورزش همگانی و قهرمانی»، «نظارت بر وضعیت اینترنت و فضای مجازی»، «نظارت و تصویب قوانین در حوزه سلامت، بهداشت و درمان» نمره بالای میانگین کسب کرده است و در بقیه موارد عملکرد ضعیف و پایین‌تر از میانگین داشته است. «نظارت و مبارزه با فساد مالی- اداری و رانت خواری» با میانگین 1.83 از 5، «رسیدگی به مسائل و مشکلات جوانان (اشتغال و ازدواج جوانان)» با میانگین 1.78، «بهبود وضعیت معیشت و درآمد افراد محروم و پایین جامعه» با میانگین 1.75، «نظارت و کنترل بر وضعیت مسکن و سرپناه» با 1.73 و «مبارزه با گرانی و تورم» با میانگین 1.69 از 5 جزء حوزه‌ها و موضوعاتی است که عملکرد مجلس از دیدگاه شهروندان در آن‌ها ضعیف ارزیابی شده است.  

نگرش منفی شهروندان تهرانی نسبت به توسعه مدارس غیرانتفاعی در کشور

یافته‌ها نشان داد، تنها 32.8 درصد از پاسخگویان معتقدند که مدارس غیرانتفاعی به مقدار زیاد باعث توسعه آموزش و بهبود عملکرد دانش‌آموزان می‌شود. 15.1 درصد به مقدار متوسط و 49.5 درصد به مقدار کم معتقدند که مدارس غیرانتفاعی باعث توسعه آموزش و بهبود عملکرد دانش‌آموزان می‌شود. 2.6 درصد به این سوال پاسخ ندادند. تقریباً دو سوم شهروندان تهرانی (63.4 درصد) به «مقدار زیادی» و 15.6 درصد «تاحدودی» معتقدند که مدارس غیرانتفاعی فاصله و نابرابری در جامعه را افزایش می‌دهد. نتایج نظرسنجی نشان می دهد، تقریباً 66 درصد از پاسخگویان معتقدند که مجلس باید به میزان کم و 15.7 درصد تا حدودی و 15.1 درصد تا حد زیادی تلاش کند تا مدارس غیرانتفاعی و خصوصی افزایش پیدا کند. 

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس